Blogs
Messen Horeca kopen. Leverancier voor Restaurants
Messen inkopen in bulk? Als je de eigenaar bent van een restaurant, weet je hoe essentieel het is om te investeren in de juiste uitrusting voor je keuken. Onder deze uitrusting vallen zonder twijfel ook de messen: koksmessen, steakmessen, schilmessen, vleesmessen, vismessen en snijplaten. Deze messen zijn het hart van elke culinaire horeca onderneming. Het kiezen van de juiste messen leverancier, die groot inkopen tegen aantrekkelijke prijzen mogelijk maakt, is daarin cruciaal. Het Belang van Kwaliteitsmessen in de Keuken Waarom is de investering in hoogwaardige messen zo belangrijk? Eenvoudig gezegd, kwaliteitsmessen verbeteren de efficiëntie, veiligheid en het eindresultaat van je gerechten. Ze stellen je team in staat om met precisie en gemak te werken, wat leidt tot een betere presentatie, betere prestaties en snellere voorbereidingstijden. Waarom investeren in goede messen belangrijk is in de horeca Een eenmalige investering in goede messen betaalt zich op de lange termijn uit door duurzaamheid en minder vervanging. Bovendien draagt het gebruik van de juiste messen bij aan de tevredenheid en zo ook behoud van je keukenpersoneel. Ontvang een offerte op maat Koksmessen Het koksmes is veelzijdig en essentieel voor een breed scala aan taken. Wij bieden een ruime variëteit aan koksmessen en denken graag met je mee bij het maken van keuzes hierin.Een aanrader zijn de messen uit de Giesser Primeline serie. Deze messen zijn ideaal voor in de horeca en ook de vis- en vleesmessen van Giesser worden veel gebruikt in verschillende restaurants en keukens. Giesser Primeline Koksmes 20 cm Giesser Primeline Universeel keukenmes 11 cm Steakmessen Steakmessen zijn cruciaal voor de eetervaring van de klant. Ze moeten scherp en duurzaam zijn, maar ook passen bij de esthetiek van je restaurant. Bekijk ons aanbod Steakmessen en vergelijk om de beste keuze te maken. 60x Giesser tafelmes 11cm, gekarteld, afgeronde punt Zwart Groentemessen, Schilmessen, Vleesmessen en Vismessen Deze gespecialiseerde messen zorgen voor precisie bij specifieke taken, zoals het hakken van groenten, schillen van fruit of het fileren van vis. Snijplaten Niet te vergeten, de snijplaat: het ondergeschoven kindje dat net zo belangrijk is voor hygiëne en precisie in jouw professionele keuken. Voor het snijden met messen in de horeca is Profboard een populaire keuze: Profboard basisplank+ 6 snijplanken Heb je een Sushi restaurant? Dan zijn Global messen een aanrader in jouw keuken. Deze japanse messen hebben een standaard, maar ook verzwaarde- en ‘mini’ serie, waarin alle veelvoorkomende messen zitten, maar dan klein. Ideaal voor het verfijnde werk. Op zoek naar messen voor specifieke doeleinden? Bekijk hier onze selectie messen in de volgende categorieën:HakmessenSteakmessenSchilmessenDunschillersBroodmessenSantoku messenJapanse KoksmessenChinese KoksmessenVleesmessenMessen voor GroenteMessen voor VisOp zoek naar een andere categorie of merk? Neem contact met ons op. Ook voor advies. Waar moet je op letten bij de aankoop van messen? Bij het kiezen van messen voor je restaurant moet je letten op materiaal en duurzaamheid, balans en ergonomie, prijs versus kwaliteit, en onderhoudsvriendelijkheid. Materiaal en Duurzaamheid Het materiaal van het mes bepaalt grotendeels de levensduur en scherpte. Roestvrijstaal is populair vanwege zijn weerstand tegen roest en vlekken, terwijl koolstofstaal bekend staat om zijn duurzaamheid en het vermogen langer scherp te blijven. Balans en Ergonomie Een goed gebalanceerd mes, dat comfortabel in de hand ligt, vermindert de vermoeidheid bij langdurig gebruik. Ergonomische handvatten kunnen helpen om letsel te voorkomen en de controle over het snijden te verbeteren. Prijs vs. Kwaliteit Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere opties te gaan, is investeren in kwaliteit op de lange termijn vaak voordeliger. Duurdere messen zijn meestal gemaakt van beter materiaal en blijven langer scherp. Onderhoudsvriendelijkheid Kies voor messen die eenvoudig te onderhouden zijn. Messen die gemakkelijk schoon te maken zijn en die hun scherpte behouden met minimaal slijpen, zullen op lange termijn tijd en geld besparen. Hoe Grote Hoeveelheden Messen Voordelig Inkopen Het inkopen van messen in grote hoeveelheden kan aanzienlijk schelen in de kosten. Neem contact met ons op voor een scherpe offerte op maat. Waarom inkopen bij E-Messen? Bij ons kunt u rekenen op korte lijntjes, snelle leveringen en heeft u direct beschikking tot een uitgebreid assortiment messen voor een scherp tarief. Heeft u gewoon snel artikelen nodig in grotere aantallen, zonder gedoe? Bespaar dan tijd door met ons contact op te nemen. Wij regelen de rest. Offerte aanvragen
Kom meer te wetenHoe kan ik veilig mijn messen vervoeren?
Wanneer u op locatie gaat koken, is het natuurlijk wel zo prettig om uw eigen messen mee te nemen. Zeker als u weet dat de messen die op locatie aanwezig zijn, voornamelijk bot zijn. Om deze messen veilig mee te kunnen nemen en behoud van scherpte te garanderen zijn er diverse manieren om uw messen mee te nemen. In deze blog geven we u een aantal voorbeelden om messen te vervoeren. Veilig messen vervoeren: messenmappen Messenmappen De eerste mogelijkheid is om gebruik te maken van een messenmap. Een messenmap of messenfoedraal is eigenlijk de makkelijkste manier om uw messen veilig te vervoeren. Een dergelijke map is er in verschillende groottes en diverse materialen. Sommigen zijn voorzien van een handvat, anderen niet. In ons assortiment vindt u messenmappen die geschikt zijn van 4 tot 11 messen. U vindt onder andere messenfoedralen van Global, Diamant Sabatier en Zwilling Henckels. De messenmappen zijn tot een compact formaat op te vouwen waardoor u deze makkelijk mee kunt nemen. In het assortiment hebben we messenmappen die gemaakt zijn van nylon, canvas en leer. Diamant Sabatier Bon Cuir Messenmap Cognac Snel messen vervoeren: mesbeschermers Een andere mogelijkheid is om de messen te verpakken in een mesbeschermer. Met deze mesbeschermer voorkomt u dat u zich per ongeluk kunt snijden aan de messen. Ook voorkomt u dat de messen elkaar raken waardoor u de scherpte van uw mes langer behoudt. De mesbeschermers zorgen voor een snelle en eenvoudige manier van bescherming. U hoeft het mes enkel in de mesbeschermer te schuiven en kunt hierna al direct op pad. Het enige nadeel van de mesbeschermers is dat u de messen los zal moeten tillen naar de plaats van bestemming. Diamant Sabatier mesbeschermer Vragen? Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Neem dan vooral contact met ons op via de mail (info@e-messen.nl) of telefoon (0413-724991). Onze medewerkers helpen u graag verder.
Kom meer te wetenWat is het verschil tussen een koksmes en santokumes?
Een santokumes en een koksmes. Ze lijken ontzettend veel op elkaar. De vraag die dan ook vaak aan ons gesteld wordt is: 'Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een koksmes en een santokumes?'. In deze blog gaan wij het verschil aan u uitleggen. Koksmes Allereerst het koksmes. Het koksmes heeft een lengte van 15 tot 35 centimeter. De meest gebruikte / ideale lengte is echter het 20 centimeter koksmes. Het koksmes heeft een lemmet dat over het algemeen 4 tot 5 centimeter hoog is. Dit lemmet kenmerkt zich door de spitsere vorm. Met het koksmes kunt u onder andere vlees en groente snijden, maar ook kruiden fijnsnijden of bijvoorbeeld een knoflook pellen door met de zijkant van het lemmet de knoflook te pletten. De meest gebruikte snijtechniek bij een koksmes is de manier waarop de punt van het koksmes op de snijplank blijft liggen. Dit komt door de vorm van het koksmes. Vervolgens haalt u enkel de achterkant van het mes naar boven en schuift u het te snijden product onder het mes. Doordat u bij deze snijtechniek uw vingers tegen het lemmet aan kan houden is deze veiliger dan het santokumes. Het koksmes is een absolute must-have in de keuken. Het koksmes vormt de basis van iedere koks uitrusting en is vaak het eerste mes van uw messenset. Als hobby of professioneel, een koksmes hebt u altijd nodig. Uiteraard zijn alleen de beste koksmessen opgenomen in ons assortiment. Santokumes Dan het santokumes. Het van oorsprong Japanse mes wordt ook wel het Aziatische koksmes genoemd. Dit mes heeft vrijwel altijd een lengte van 18 centimeter en is daarmee wat korter dan het koksmes. Daardoor is het santoku mes ook lichter dan het koksmes. Het Japanse santoku mes kenmerkt zich door het rechte lemmet. Over vrijwel de gehele lengte van het santokumes is de breedte hetzelfde. Pas op het einde van het lemmet loopt deze naar een punt toe. Met het santokumes, door sommigen soms ook wel gekscherend sudoku mes genoemd, kunt u onder andere plakken snijden, groente en fruit klein snijden en vis en vlees snijden. Hier komt ook de naam van het santokumes 'de drie deugden' vandaan. Het gebruik van het santokumes is ook verschillend ten opzichte van het koksmes. Door de andere vorm van het santokumes kan het lemmet niet op de snijplank blijven staan. De snijtechniek bij een Japans santoku mes is dan ook een beweging van achter-boven naar beneden-voor. Bij deze techniek kunt u tijdens het snijden dus ook niet uw vingers tegen het lemmet aanhouden. Omdat het santokumes los komt van de snijplank, is de techniek van het koksmes veiliger voor uw vingers. De beste santokumessen kopen? Bekijk dan ons assortiment. Verschil tussen een koksmes en santokumes Samenvattend kenmerken onderstaande verschillen het verschil tussen een santoku- en koksmes: - Het lemmet van een Santokumes is korter dan een koksmes- Het santokumes is lichter dan een koksmes- De vorm van het lemmet is verschillend tussen het santokumes en het koksmes- Door de andere vorm van de messen, is er ook een andere snijtechniek- De snijtechniek van het koksmes is veiliger dan de techniek van het santokumes Diamant Sabatier Riyouri koksmes Diamant Sabatier Riyouri Santoku Het verschil in lemmet: links het koksmes, rechts het santokumes De (kleine) verschillen tussen de messen maakt ieder mes uniek. Bent u geïnteresseerd in een koks- of santokumes? Onze aanrader als u op zoek bent naar een goed koksmes: Diamant Sabatier Riyouri koksmes 15 cm Toch liever een santokumes? Dan raden wij deze aan: Diamant Sabatier Riyouri santoku 17 cm Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op via mail: info@e-messen.nl. E-messen.nl, dé winkel voor uw koksmessen en santokumessen.
Kom meer te wetenJapanse messen
De Japanse messen zijn de laatste jaren populairder dan ooit. Waarschijnlijk zijn de zeer goede snijeigenschappen en het uiterlijk van de authentieke messen de oorzaak.Een Japanner zal nooit kiezen voor een goedkoop product waarvan de kwaliteit slecht is. Liever betaalt men meer voor een product van hoge kwaliteit. Zo gaat het in de zakenwereld ook: de kwaliteit gaat voor, geld verdienen staat op twee. De sushi is een mooi voorbeeld van dit streven van Japanners. De gebruikte vis moet vers zijn en van goede kwaliteit, anders is het resultaat niet naar wens. Deze eeuwenoude drang om alles te verbeteren en het hoogst haalbare te krijgen is ook terug te zien in de keukenmessen. Met uiterste perfectie worden verschillende messen gemaakt. Net als Duitsland en Frankrijk kent Japan ook zijn regio's, waar van oudsher messen en zwaarden worden gemaakt. Seki en SakaiSeki en Sakai zijn de belangrijkste steden, waar nu nog in groten getale messen gemaakt worden. Door heel Japan zijn er nog veel individuele smeden, welke nog op ambachtelijke wijze messen maken. De regio Seki is van oudsher bekend om de kwaliteit van hun Samoerai zwaarden. Eeuwenlang werden er door 300 smeden Samoerai zwaarden gesmeed voor het bewapenen van de samoeraiklasse. Japans mes smeden Nadat de Samoerai verdwenen waren zijn veel smeden overgestapt naar de productie van keukenmessen. Japans messenstaalHet staal, dat de Japanse smeden gebruiken, is alles bepalend voor de uiteindelijke scherpte van het mes. Veelal wordt er gebruik gemaakt van een legering met een hoog koolstofgehalte. Hierdoor wordt het mes extra hard en behoudt het zijn scherpte langer. Er worden verschillende legeringen gebruikt, afhankelijk van de smeedmethode. HonyakiHonyaki messen worden gesmeed van één stuk extreem hard stuk staal. Voor deze zeer speciale messen wordt onder andere blue-paper steel of white-paper steel gebruikt. Door dezelfde processen te doorlopen als bij de traditionele katana wordt het mes hard gemaakt. Dit resulteert in een lemmet, dat van alle Japanse messen het langst scherp blijft . Omdat er veel kennis en kunde nodig is voor het bewerken van de messen zijn ze erg speciaal. KasumiKasumi gesmede messen worden gemaakt van twee lagen staal. Vaak wordt deze smeedmethode alleen gebruikt bij eenzijdig geslepen messen. Een harde staalsoort wordt gebruikt voor het vormen van de snede en hierop wordt een zachtere laag gesmeed. Deze vormt het "vlees" van het mes. Het voordeel hiervan is, dat de snede extreem hard is, terwijl het mes toch goed te slijpen is, doordat een groot deel van het mes bestaat uit zachter staal. San Mai Damast messen San Mai messen worden gesmeed door een kern van hard staal aan weerszijden te beleggen met zachter staal. Het zachte staal heeft dan een roestwerende functie en zorgt ervoor dat het mes minder bros is. Een voorbeeld hiervan uit ons assortiment zijn de messen van Tojiro Japan Zen. Deze messen hebben een kern van hard staal met een zachte laag aan beide zijden. Damast Damast staal wordt gemaakt door twee verschillende soorten staal op elkaar te smeden en vervolgens te vouwen. Door deze stappen vaak te herhalen ontstaat er een lemmet, dat opgebouwd is uit dunne laagjes staal. Door een speciale behandeling met zuur en chemicaliën krijgen de twee staalsoorten een verschillende kleur en ontstaat er een nerftekening. Dit wordt damaststaal of een damascusmes genoemd.
Kom meer te wetenZakelijk messen bestellen
Ons assortiment is breed en diep en hiermee kunnen wij zowel particulieren als zakelijke afnemers van dienst zijn. Giesser steakmessen Of het nu gaat om een restaurant, dat tafelmessen zoekt of een internationale groenteverwerker, die op zoek is naar koolmessen, wij helpen u graag. Giesser messen Bij intensief gebruik adviseren wij vaak de messen van Giesser. Deze messen zijn speciaal ontwikkeld voor de voedselverwerkende industrie. De kwaliteit is goed, evenals de prijs.Het assortiment van Giesser is zeer uitgebreid en heeft voor iedere branche een hele serie messen ontworpen. Voor slagers, uitbeners, visverwerkers, koks, groentekwekers en -verwerkers en voor de horeca zijn branchespecifieke messen ontwikkeld, afgestemd op de wensen en eisen van de gebruiker. Wij kunnen het volledige gamma van Giesser leveren. De messen van Giesser zijn vanaf 6 stuks leverbaar en kunnen geleverd worden met verschillende handvatten, kleuren en eventueel ook voorzien van een eigen logo. Partner voor koks Als kok weet u hoe belangrijk het is om met het juiste gereedschap te werken. Een goed koksmes is essentieel om uiteindelijk een mooi resultaat te krijgen op het bord. Samen met u stellen wij dan ook graag een messenset samen, op basis van uw behoefte. Of dit nu van het merk Diamant Sabatier, Global of Chroma Type 301 is, alles is leverbaar. Graag maken wij op basis van uw aanvraag een scherpe offerte voor u. Steakmessen voor de horeca Giesser steakmessen Een klant een goede en prettige ervaring laten beleven binnen uw horecagelegenheid is natuurlijk wat u wilt bereiken. Wat is er nou vervelender voor de klant dan zijn broodje of tournedos niet kunnen snijden, omdat de messen bot zijn? Een fatsoenlijk steakmes zal dit voorkomen en laat klanten optimaal genieten van hun gerecht. Wij kunnen diverse steakmessen leveren, van basic tot zeer luxe. Onze Giesser steakmessen zijn voorzien van een kunststof heft en leverbaar in alle denkbare kleuren en uw logo is erop te drukken. Daarnaast leveren wij ook luxe steakmessen van Opinel, Robert Welch, Tojiro Japan, Robert Herder en Diamant Sabatier. Van vrolijk gekleurd beukenhout tot luxe olijfhout of volledig rvs met een damast lemmet. Offerte aanvraag Of uw wensen nu precies bekend zijn of niet, wij helpen u graag met onze kennis en mogelijkheden. Op basis van uw aanvraag kunnen wij u een scherpe offerte sturen. Neem voor de mogelijkheden en een offerte contact met ons op. Offerte aanvragen
Kom meer te wetenMes slijpen met een aanzetstaal
In deze blog leer je hoe je je mes onderhoudt met een aanzetstaal. Ontdek het verschil tussen een stalen en een keramische of diamanten aanzetstaal, en hoe je de juiste hoek aanhoudt voor optimale scherpte. Een aanzetstaal is ideaal voor het snel en veilig onderhouden van je mes, maar niet geschikt voor het slijpen van een bot mes.
Kom meer te wetenFilmpje: de basis van het snijden
In deze instructievideo legt Nina Dols, Trade Marketing Director bij Zwilling, de basisprincipes van snijtechnieken uit. Ze toont hoe je een mes correct vasthoudt, welke messen essentieel zijn in de keuken en geeft praktische tips voor veilig en efficiënt snijden. Een must-watch voor zowel beginners als ervaren thuiskoks.
Kom meer te wetenHet heft
Het heft van een mes is cruciaal voor comfort, balans en hygiëne. Een goed handvat ligt prettig in de hand, beïnvloedt het gewicht en voorkomt ophoping van bacteriën. Materialen variëren van hout en kunststof tot roestvrij staal, elk met eigen voor- en nadelen. In deze blog lees je alles over de invloed van het heft op je snijervaring.
Kom meer te wetenDe onderdelen van het mes
Ontdek de anatomie van een keukenmes: van het lemmet en de snede tot de krop, tang en het heft. In deze blog lees je welke onderdelen er zijn, wat hun functie is en waarom ze belangrijk zijn voor de prestaties van je mes.
Kom meer te weten