Vismessen
Voor het snijden van vis zijn er verschillende soorten messen met verschillende doeleinden. Zoals het fileermes, het zalmmessen en het oestermes.
Filter
22 producten
Type: Mes
KOTAI Pakka Damascus Fileermes 20 cm
Type: Mes
Giesser PrimeLine Fileermes 18 cm
Type: Mes
Yaxell Fileermes Super Gou 25,5 cm
Type: Mes
Robert Welch Signature Ham- en zalmmes 30 cm
Type: Mes
Robert Welch Signature Fileermes 16 cm
Type: Mes
Global G14 Sashimimes
Type: Mes
KOTAI Fileermes 20 cm
Type: Mes
Opinel Intempora Fileermes 18 cm
Type: Mes
Victorinox Grand Maître Zalm/Ham mes 26 cm
Type: Mes
Victorinox Grand Maître Flexibel Fileermes 20 cm
Type: Mes
Opinel Parallèle fileermes
Type: Mes
Diamant Sabatier Forgé Zweeds Fileermes 18 cm
Type: Mes
Pintinox Professional Zalmmes
Type: Mes
Robert Herder K3 koks- en fileermes 12,5 cm
Type: Mes
Global GS4 deba
Type: Mes
Global G30 flexibel fileermes
Type: Mes
Global G20 flexibel fileermes
Type: Mes
Chroma Type 301 P38 Sashimimes
Type: Mes
Chroma Type 301 P26 Ham en zalmmes 30 cm
Type: Mes
Chroma Type 301 P07 Fileermes 19 cm
Type: Mes
Au Nain Oestermes punt
Type: Mes
Au Nain Oestermes RVS 12 cm
Messen voor vis
Voor de verwerking van vis zijn speciale messen nodig. Vis is een delicaat product en zo moet het ook verwerkt worden. Daarom zijn fileermessen en zalmmessen vaak dunner dan andere messen. Dit zorgt voor weinig weerstand tijdens het snijden. Door te kiezen voor een flexibele lemmet is het mogelijk om de ronding van de vis op te volgen en zo de filets zo dicht mogelijk op de graat af te snijden. Een fileermes is op een kleinere hoek geslepen dan bijvoorbeeld een koksmes, wat ervoor zorgt dat er zonder kracht of zagen gesneden kan worden. Dit resulteert in mooi afgesneden filetjes.
Het Deba mes is een Japans fileermes, wat in tegenstelling tot zijn Westerse variant dik is. Hierdoor is het makkelijk om de kop van de vis te scheiden en snijdt het mes makkelijk door graten heen. Door het lemmet maar aan één zijde te slijpen kan een Deba perfect recht snijden. Sommige Deba's worden in verschillende hoeken geslepen, hierdoor is het achterste gedeelte bestand tegen het zwaardere werk, terwijl het voorste stuk van het lemmet scheermesscherp is.
Onder de messen voor vis vallen ook oestermessen. Deze zeer korte mesjes zijn ontworpen voor het open breken van oesters en mosselen.